No Wine Today Challenge

‘Snel even een wijntje doen!’ Ik hoor het mijzelf zeggen. Onverwacht kwam ik een vriendin tegen die ik door de Corona-periode al veel te lang niet meer gezien of gesproken had. ‘Doen we, gezellig!’ Roept ze mij na. Gezellig een wijntje. Gezelligheid, wijn…. Het lijken twee woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Ook ik associeer een wijntje met gezelligheid. Niet zozeer omdat ik dit vanuit mijn jeugd heb meegekregen. Bij mij thuis werd er vroeger niets gedronken. Geen druppel. Vanwege alcoholisme in de familie. Een oud tante had een stevig alcohol probleem wat een negatieve stempel drukte op de familie en dan is de associatie met wijn alles behalve ‘gezellig’. Ook mijn man drinkt niet of nauwelijks door traumatische gebeurtenissen uit zijn jeugd gekoppeld aan alcohol.

Demonen


De schaduwzijdes van alcohol, ze zijn mij meer dan bekend. Hoe bijzonder is het dan dat wijn en gezelligheid in mijn brein toch aan elkaar gekoppeld worden als twee dezelfde plaatjes van een memorie spel. Niet alleen bij mij. Alcohol is tegenwoordig voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het sociale leven.

Als ik bij vrienden op visite ga staat een droge witte al voor mijn neus, nog voordat ik er om gevraagd heb. Hapje in de stad, wijntje. Borrelen met een vriendin, uiteraard met een wijntje of twee of drie. Ook bij mijn ouders thuis wordt er in het weekend tegenwoordig een glaasje Port gedronken, ondanks de alcohol demonen uit het verleden.

Pislauw


Nu val ik zeker niet onder de overmatige drinkers. Ik kan oprecht blij worden van een goed glas wijn, maar het zal ook niet de eerste keer zijn dat ik ’s avonds een glaasje wijn voor mijzelf inschenk, om hem vervolgens aan het einde van de avond weer pislauw door de gootsteen te gieten. Wel merk ik dat mijn lichaam steeds slechter met alcohol om kan gaan. Begrijp mij niet verkeerd ik heb geen kwade dronk. Hang niet meteen in de lampen als ik een slok van mijn Pinot Grigio neem, maar op de een of andere manier lijkt het alsof mijn lichaam steeds vaker en langer moet bijkomen na een dag waarop ik alcohol genuttigd heb. Hoe dit kan lees je hier

Mijn vriendin kan het wel


Nu weet ik heus wel dat alcohol geen positief effect op mijn gezondheid heeft. En toch heb ik nog nooit bewust de beslissing genomen om er (tijdelijk) mee te stoppen. Ondanks het feit dat ik veel met mijn gezondheid bezig ben.

Een van mijn vriendinnen wel. Die doet ieder jaar mee met Dry Januari om vervolgens in oktober nogmaals de wijn een maand te laten staan tijdens Sobertober. Niet makkelijk, constateerde ik vanaf de zijlijn. Niet omdat ze de alcohol niet kan laten staan, dat gaat haar prima af. Maar door de reacties die ze van haar omgeving krijgt. Als je stopt met roken ben je een held, maar als je stopt met drinken ben je ‘saai’ of ‘ongezellig’.

Held of saaie Henkie


Ik heb hier echt met verstand naar zitten kijken, hoe andere mensen haar probeerden over te halen om toch een wijntje te drinken. Een heel blik aan argumenten werd opengetrokken. Iets wat ondenkbaar is als iemand stopt met roken. Blijkbaar is alcohol zo ingeburgerd in ons sociale systeem dat we het zelfs raar vinden als iemand (tijdelijk) niet meer drinkt.

 

NO WINE TODAY CHALLENGE


Daarom neem ik vandaag geen grote, maar wel een bewuste beslissing…

Januari 2022 start ik met een ‘Dry January’.

En wat zou ik het super tof vinden als jij met mij mee zou doen. Dan drinken we samen ‘gezellig’ wat anders dan een wijntje de hele maand januari.

En om het nog leuker te maken werkt MetOmdat® in de maand januari samen met NO WINE TODAY. Het platform die unieke programma’s aanbiedt om ‘even geen wijn vandaag’ te leren zeggen. Tegen je omgeving, maar vooral tegen jezelf. Daar gaat het bij No Wine Today vooral om.

 

‘Even geen wijn vandaag’

 

En weet je waar ik helemaal blij van word?
Alle leden van het MetOmdat® online gezondheidsplatform mogen gratis deelnemen aan het 10 daagse programma van NO WINE TODAY! Hoe gaaf is dat!

In 10 dagen werk je aan een fittere en energiekere versie van jezelf, met dit programma ga je voor een snel resultaat in bewustwording.

Winstpakkers voor 2022

  • Wil jij je lekker voelen?
  • Wil jij bergen energie hebben?
  • Wil jij goed slapen en uitgerust opstaan?
  • Wil je jouw overtollige kilo’s kwijt?
  • Je lichaam een welverdiende break geven?
  • Een mooie huid?
  • Wil je serieus beginnen met sporten?
  • Of heb je dit jaar zakelijke of persoonlijke ambities waarvoor je optimaal in je vel wil zitten?

Dit zijn allemaal redenen om tijdelijk jouw drankje te laten staan en een 10 dagen programma van NO TIME TODAY te volgen en zo jouw leven een super positieve boost te geven.

Meedoen is de beste beslissing die je voor jezelf kunt nemen, want je merkt direct resultaat op je eigen doelen.

Nog geen lid?
MetOmdat® werkt samen met NO WINE TODAY om jouw doelen voor 2022 te bereiken.
Wil jij ook gratis deelnemen aan het No Wine Today programma en iedere maand 24/7 onbeperkt toegang krijgen tot de nieuwste gezondheidsprogramma’s, e-books, webinars, challenges, gezonde recepten, een online personal training studio en nog veel meer van MetOmdat®…

Wordt dan voor 1 januari Inner Circle member van MetOmdat®, voor maar €20,- per maand.
Wist je dat je het online gezondheidsplatform van MetOmdat® een week lang vrijblijvend mag proberen voor maar €1,-

Proberen is overtuigen!

Klik hier voor meer informatie over het online gezondheidsplatform van MetOmdat®

 

Start 2022 gezonder dan ooit!