Vraag, suggestie
of opmerking?

Neem contact met ons op.

 

We helpen je graag.

Bellen MetOmdat®


+31 6 29 15 03 08

 Social media MetOmdat®


Facebook & Instagram

Mailen MetOmdat®


info@metomdat.nl

Team Omdat
staat voor jou klaar
Heb je een vraag?

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen, wellicht dat het antwoord er al tussen staat.

FAQ

Veelgestelde vragen

FAQ Het MetOmdat® programma

Er zijn zoveel online afslank programma’s wat maakt het MetOmdat® programma uniek?

Wat het MetOmdat® Fit voor Leven programma zo uniek maakt, is dat we naar de oorzaak van jouw overgewicht kijken.

Door te weten hoe het werkt, kun jij de juiste keuzes gaan maken. Niet meer proberen, niet langer meer afvallen door te vallen en weer op te staan. Maar door te leren, wat de oorzaak van jouw overgewicht is. Wat is er aan de hand? Wat is er in jouw lichaam uit balans? En hoe kun jij dat weer herstellen? Alleen door het probleem bij de kern aan te pakken, zorg je ervoor dat je jouw kilo’s blijvend verliest.

MetOmdat® Fit voor Leven is het enige programma die afvallen bij de kern aanpakt. Afvallen is niet alleen maar calorieën tellen, sporten of  koolhydraat arm eten. Je lichaam is een complex systeem en je overtollige kilo’s hebben altijd een oorzaak. Als je aan de verkeerde oorzaak werkt ga je nooit blijvend afvallen, je brengt je lichaam alleen maar verder in disbalans. Daarom gaan we bij MetOmdat® altijd eerst opzoek naar de oorzaak van jou overgewicht.

We gaan met je hele systeem aan de slag. Niet alleen met je voeding, maar ook met je beweging, rust en je brein. Door de kennis over jouw eigen lichaam en systeem, kun jij heel gericht aan de slag met de oorzaak van jouw overgewicht en zul je zien dat je met de juiste kennis en informatie makkelijk en blijvend gewicht kunt verliezen. 

Bij MetOmdat® geven we jou weer de touwtjes in handen. Je wordt een specialist op het gebied van afvallen en jouw afvaltraject. Doordat jij de kennis heb, ben je nooit meer afhankelijk van anderen. Daarnaast werken we vanuit een holistisch perspectief. We bieden niet alleen wetenschappelijk onderbouwde kennis aan, maar hebben ook een online personal training studio met sportlessen voor je klaar staan. 

Een gezondheidsplatform waar je zowel kennis over voeding, beweging, rust en mindset vindt. Maar ook actief aan de slag kunt met krachttraining, yoga- en meditatie lessen. Je vindt er gelijkgestemde in het forum en de community.

Alles op het gebied van gezondheid op één online gezondheidsplatform.

 

Wanneer kan ik beginnen met het programma?


Als jij je nu inschrijft, dan kun jij direct starten met jouw unieke gezondheidsreis!  
Dan sta jij over een jaar gezond, fit en vitaal voor de spiegel! 

Kun je meer vertellen over het MetOmdat®  platform?


Het MetOmdat® Fit voor Leven platform kun je vergelijken met een heel groot online winkelcentrum op het gebied van gezondheid. Jij kunt hier alles vinden op het gebied van gezondheid. Beslis zelf waar jouw lichaam nu behoefte aan heeft.

Wil je afvallen? Volg dan de modules over afvallen en volg krachttraining lessen in onze online personal training studio.

Liever aan de slag met je mentale gezondheid? Volg dan de modules over slaap, mindset en ontspanning en kies in de personal training studio voor de mediatie en yoga lessen.

Heb je last van een opgeblazen buik of andere spijsverteringsklachten? Dan is de module over spijsvertering en de anti-nutriënten module echt iets voor jou!

Zo kun jij jouw eigen gezondheidsprogramma samenstellen en is het echt een uniek online platform waar alles op het gebied van gezondheid samenkomt.

Gezondheidsproblemen oplossen door ze bij de kern aan te pakken!

Hoe lang mag ik lid blijven?


Je kunt voor €1 administratiekosten een week lang vrijblijvend het MetOmdat® Fit voor Leven programma proberen.

Na deze proefperiode heb je de keuze om een jaar abonnement voor €20 per maand, een half jaar abonnement voor €22,50  of een kwartaal abonnement van €25 per maand af te nemen. Past het programma toch niet bij jou? Zet dan jouw proefperiode voor het einde van de week stop.

Dit doe je bij “Mijn account” klik vervolgens op “Mijn abonnement”  om je proefperiode te beëindigen. Doe je dit niet, dan wordt na een week  je proefperiode automatisch omgezet in het eerder gekozen abonnement. 

Het abonnement wordt na de eerste contractperiode (kwartaal, half jaar of jaar) automatisch (stilzwijgend) omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Je kunt jouw abonnement, na verlenging, altijd opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Wat maakt MetOmdat® Fit voor Leven afvallen niet het zoveelste dieet?


MetOmdat® doet het anders. Bij MetOmdat® krijg je geen kant en klaar afval programma voorgeschoteld. Want als we dat doen hoor je straks bij de groep die over een jaar weer terug bij af is of misschien wel meer kilo’s erbij heeft dan bij de start. Een algemeen programma voor iedereen, kan er zelfs voor zorgen dat jouw systeem volledig uit balans raakt. Daarom hebben wij geen dieet ontwikkeld. 

Bij het MetOmdat® afvallen programma kiezen we voor een totaal andere insteek dan bij de vele andere diëten en afvalprogramma’s. We gaan ons niet focussen op afvallen en het verliezen van kilo’s. Maar bij het MetOmdat® afvallen programma gaan we werken aan een gezond, vitaal en een goed gevoed lichaam. 

Een lichaam dat in balans is en waarbij alle tandwielen weer perfect met elkaar samenwerken. De bijwerking van dat gezonde lichaam is het loslaten van overtollige kilo’s, want een lichaam wat gezond en in balans is hoeft geen reserves meer vast te houden voor mindere tijden.

Dit is dus geen programma waarbij ik je 8 kilo verliezen in twee maanden beloof. Dit is een programma om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van jouw overtollige kilo’s. Het is een duurzaam programma, waarbij je langzaam en gestaagd je kilo’s verliest en er een gezond energiek lichaam en je levenslust er weer voor terug krijgt. Voor iedereen die klaar is met proberen. En wil leren hoe het in jouw lichaam werkt en wat jezelf kunt doen voor een blijvend resultaat. 

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het volgen van het MetOmdat® programma?


Je kunt MetOmdat® in je eigen tijd en tempo volgen. Zolang als je abonnement loopt heb je toegang tot alle programma’s, modules en prestaties. 

De duur van de filmpjes bij de modules verschillen tussen de 8 á 15 minuten. 

Om actief met het programma aan de slag te blijven adviseren we om tussen de 1 á 2 filmpjes per week te bekijken. 

De prestaties aan het einde van de les verschillen qua tijdsduur. De ene keer volstaat een simpele ja of nee als antwoord. Een andere keer houd je een maand lang je slaapgedrag bij. 

Gemiddeld gezien besteden de deelnemers van MetOmdat ongeveer een half uur per week aan het programma van MetOmdat.

Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Als je de online sportlessen volgt, dagelijks actief bent op het forum en de community, recepten kookt van de kookstudio en alle lessen achter elkaar bekijkt, dan ben je uiteraard iets meer tijd kwijt.

En lukt het een week niet om er mee bezig te zijn, ook geen probleem. De lessen staan voor je klaar, zolang als je abonnement loopt.

Jij bepaalt. 

FAQ MetOmdat® kosten

Hoeveel kost het om lid te worden van het MetOmdat® programma?


De eerste week word je lid voor maar €1,-  
Ontdek of het MetOmdat® Fit voor Leven programma iets voor jou is. 

Daarna heb je de keuze. Wil je drie maanden lid worden voor maar €25,- per maand? Of toch liever een half jaar aan de slag met je gezondheid? Dat kan al voor maar €22,50 per maand.

Wil je echt grote veranderingen gaan bereiken. Dan is het jaar abonnement voor maar €20,- per maand precies wat je zoekt.

Waarom is het online programma mijn investering waard?


Je gezondheid is je kostbaarste bezit. Met een gezond, fit en vitaal lichaam kun jij de hele wereld aan. Je kunt zoveel meer bereiken in je leven als je gelukkig met jezelf bent, lekker in je vel zit en over voldoende energie beschikt.

Bij MetOmdat® geloven wij echt in de kracht van kennis. Wij geven jou weer de touwtjes in handen. Je wordt opgeleid tot een afslank expert. Je krijgt toegang tot kennis over afvallen, zo ben je nooit meer afhankelijk van anderen. Eerst weten, dan pas beslissen. Zo weet je wat je doet en hoe je jouw doelen moet bereiken. Niet langer meer gewicht verliezen door vallen en opstaan.

Maar voor eens en voor altijd de knop om kunnen zetten en de beste versie van jezelf worden. 

Wat moet ik doen als mijn abonnement afloopt?


Je abonnement wordt na afloop van de contract periode automatisch (stilzwijgend) omgezet naar een abonnement voor onbepaalde tijd. Wil je het abonnement, na verlenging, toch opzeggen dan kun je dit schriftelijk doorgeven via: 
info@metomdat.nl
De opzegtermijn is dan een maand.

Wil je je abonnement wijzigen van bijvoorbeeld een kwartaal abonnement naar een jaarabonnement dan kun je dit zelf bij: “Mijn account” wijzigen. 

Kan ik ook in termijnen of achteraf betalen?


Je kunt het abonnement per maand betalen.
 Ook kun je ervoor kiezen om het bedrag in een keer per kwartaal, half jaar of jaar te voldoen. Achteraf betalen is helaas niet mogelijk.

Wat als ik na de proefperiode van een week mijn abonnement toch niet wil voortzetten?


Je kunt MetOmdat® voor een €1 een week proberen. Is het toch niets voor jou, dan kun je je abonnement schriftelijk opzeggen door een mailtje te sturen naar info@metomdat.nl

Na een week proeftijd gaat je gekozen abonnement van start. 

Je abonnement wordt na de contract periode (stilzwijgend) verlengd. 

FAQ MetOmdat® Lessen

Als ik niet wekelijks lessen kan volgen, is dat erg?


Bij MetOmdat® adviseren we om 1 a 2 video’s per week te bekijken, voor het beste resultaat. De video’s duren gemiddeld 8 tot 15 minuten en helpen je om actief bezig te blijven met jouw unieke gezondheidsreis. Maar het staat je vrij om zelf te bepalen wanneer en hoevaak jij online modules wilt volgen.

Zolang als jouw abonnement loopt heb jij toegang tot alle programma’s en modules. Lukt het je een week niet om een les te volgen, geen probleem! Dan pak je het volgende week gewoon weer op.

Door jouw unieke dashboard kun je zelf zien welke lessen je al gevolgd hebt en welke er nog voor jou klaar staan. Ook zie je welk prestaties je al behaald hebt en aan welke je nog kunt werken.

Zo beheer jij jouw eigen MetOmdat® programma en beslis jij zelf in welk tempo jij door het programma heen gaat. 

Hoe lang blijf ik toegang houden tot alle lessen?


Zolang als jouw abonnement loopt, blijf je toegang houden tot alle programma’s, modules, lessen en jouw persoonlijke dashboard. Je kunt tijdens jouw abonnement periode onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten die het online platform jou biedt. Denk aan de online community, forum, lessen, recepten, opdrachten, video’s, audio, de online personal training studio etc.

Na jouw contractperiode wordt jouw abonnement automatisch (stilzwijgend) verlengt, hierna heb je de mogelijkheid om jouw abonnement maandelijks op te zeggen met een opzeg termijn van een maand.

Als je abonnement schriftelijk is opgezegd en de opzegtermijn voorbij is, zul je niet langer meer toegang hebben tot de online programma’s, modules, lessen en je online dashboard.

Zijn er ook kant en klare voeding- of trainingsthema’s beschikbaar?


Als je opzoek bent naar een voorgeschreven standaard voedings- of trainingsschema ben je bij MetOmdat® aan het verkeerde adres.

Jouw lichaam heeft een totaal andere behoefte dan die van iemand anders. Wij kunnen geen algemeen voedingsschema schrijven voor iedereen. Want uiteindelijk schrijf je hem dan maar voor maar één iemand perfect en voor alle andere zal het schema niet passend zijn en wellicht zelfs nadelig.

Er is niet één waarheid. Ieder lichaam en leefstijl is uniek en reageert anders. Ieder lichaam heeft andere behoeftes. Kijk alleen maar eens naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Kinderen, pubers of volwassenen, mensen die een kantoor baan hebben of zwaar lichamelijk werk verrichten. Heb je veel stress? Slik je medicijnen? Heb je overgewicht of ondergewicht? Wat zijn je doelen? Wil je aankomen in spiermassa? Wil je afvallen om medische redenen? Wil je van je overtollige zwangerschapskilo’s af? Of ben je aangekomen door de overgang?

Ieder lichaam is uniek.
Bij MetOmdat® delen we dan ook liever kennis over voeding, beweging en rust. Zodat je weet hoe jij jouw lichaam optimaal kan laten functioneren en welke aanpassingen jij moet doen in jouw huidige leefstijl. Zo ontwikkel je Met Omdat een uniek voedingsschema voor jezelf.

Hoelang duurt een les bij MetOmdat®?


We hebben verschillende filmpjes opgenomen bij iedere module. De filmpjes variëren tussen de 8 tot 15 minuten per filmpje. 

Je kunt er zelf voor kiezen om één of meerdere filmpjes te bekijken op een dag. Je bepaalt zelf hoelang je met een les bezig wilt zijn. 

Iedere les heeft als bijlage lesmateriaal en een prestatie die je verdieping geven over de les. Je kunt er voor kiezen die direct na het filmpje te bekijken/maken, maar dit hoeft niet. 

Gemiddeld gezien besteden mensen ongeveer 10 tot 30 minuten aan een les. Filmpje + verwerking. 


FAQ Is MetOmdat® voor mij geschikt?

Ik ben niet sportief is het programma dan wel iets voor mij?


Absoluut! Het MetOmdat® Fit voor Leven programma is gebaseerd op kennis. Kennis over voeding, beweging en rust. Het is een duurzaam programma dat door middel van kleine stapjes grote veranderingen gaat bewerkstelligen.

Iedereen kan starten vanuit zijn eigen startpunt. Jouw startpunt doet er toe! Dit maakt het programma ook zo uniek. 

We zorgen ervoor dat je alles aangereikt krijgt om te veranderen, het is aan jou wat je met de aangereikte kennis, lessen, modules en programma’s doet. Je kunt alles gewoon vanuit je luie stoel volgen. Maar heb je zin in een actieve les? Dan staat die ook voor je klaar.

Ik ben vegetarisch/veganistisch kan ik het programma dan wel volgen?


Bij het MetOmdat® Fit voor Leven programma werken we niet met vaste voorgeschreven voedingsschema’s. We geven kennis over de verschillende macro- en micronutriënten, zodat je weet wat de verschillende voedingsmiddelen fysiologisch gezien in jouw lichaam doen. We labelen voeding niet als goed of fout en je mag en kan alles blijven eten tijdens het programma wat bij jou eigen leefstijl past.

Ben jij vegetariër of veganist dan is het MetOmdat Fit voor Leven programma zeker geschikt voor jou. Bij het Fit voor Leven programma neem je jouw huidige leefstijl als leidraad. Met jouw eigen gewoontes en ritmes ga je aan de slag. Je gaat kleine duurzame stappen zetten die passen bij jou! Afvallen en spieren opbouwen kan zeker met plantaardige voedingsmiddelen, in de module over plantaardige eiwitten gaan we hier dieper op in.

Kan ik dit programma volgen als ik al meerdere diëten heb gevolgd?


Voordat ik deze vraag beantwoord wil ik je eigenlijk op je hart drukken om nooit meer een dieet te volgen. Dieten zijn altijd tijdelijke veranderingen in je leefstijl en uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen een jaar na de start van het dieet het zelfde gewicht hebben of zelfs meer kilo’s erbij hebben. Daarnaast brengt een dieet jouw volledige systeem uit balans.

Bij MetOmdat® willen we je graag mee op reis nemen in jouw eigen lichaam. Welke systemen moeten er in balans zijn als jij blijven kilo’s wilt verliezen? We gaan samen opzoek naar de oorzaak van jouw overgewicht. En alleen als je de oorzaak van jouw overgewicht aanpakt, kun je ervoor zorgen dat je blijvend Fit voor Leven wordt! 

Bij MetOmdat® gaan we er voor zorgen dat je voor eens en altijd de strijd tegen de kilo’s kunt stoppen… Begin vandaag nog en je hoeft jezelf nooit meer op een dieet te zetten! 

Helpt MetOmdat® Fit voor Leven alleen om af te vallen of helpt het ook bij problemen op andere gebieden zoals zelfvertrouwen, stress, angst en dwangmatige gewoonten?


In jouw lichaam hangt alles met elkaar samen. Het gaat om de natuurlijk balans en evenwicht. 

Wist je dat jouw dikke darm verantwoordelijke is voor jouw gelukshormonen? Als er iets niet goed gaat met jouw spijsvertering dan kun jij je zelfs depressief of angstig gaan voelen. Ook een gebrek aan zelfvertrouwen komt uit je dikke darm. Door het MetOmdat® Fit voor Leven programma te volgen werk je aan je spijsvertering, hormonen, natuurlijk evenwicht en balans in je lichaam. Hierdoor bereik je niet alleen een gezond gewicht, maar ook een fit en vitaal lichaam en geest!

Ik wil niet zonder koolhydraten of suikers leven, heeft het dan wel zin om mij aan te melden?


Bij MetOmdat® hebben we geen verboden voedingsmiddelen. Je mag en kan alles blijven eten. Wat we doen is jou alle kennis te geven over verschillende voedingsmiddelen. Zodat jijzelf keuzes kunt gaan maken binnen jouw voedingspatroon.

Als je weet wat een bepaald voedingsmiddel met jouw systeem doet en wat voor een gevolgen bepaalde voedingsmiddelen, zowel positief als negatief, voor je gezondheid en gewicht kunnen hebben, dan kun je daar zelf keuzes in gaan maken.

Eerst weten en dan pas beslissen. Niet zomaar voedingsmiddelen uit je voedingspatroon gaan schrappen, zonder de gevolgen daarvan te weten. Bij MetOmdat® krijg jij die kennis. 

Ik volg al een geruime tijd een Keto dieet, wat is dan de toegevoegde waarde om aan het programma deel te nemen?


Bij MetOmdat® Fit voor leven bieden we meer dan alleen maar informatie over koolhydraten. Bij een Keto dieet eet je koolhydraat arm of vrij. Maar wellicht ligt de oorzaak van jouw overgewicht wel ergens anders? Bij MetOmdat® gaan we opzoek naar de oorzaak van jouw overgewicht. Ook delen we kennis over alles op het gebied van gezondheid. 

Door het programma te volgen werk je aan een optimale spijsvertering, zorg je dat je hormonen weer in balans komen, zorg je dat jouw systemen en processen weer volledig in balans en evenwicht komen.
We delen kennis over alles op het gebied van gezondheid. 

Wat mag ik wel en niet eten tijdens het MetOmdat® programma?


Bij MetOmdat® kennen we geen verboden voedingsmiddelen. Je mag en kan dus alles blijven eten. We halen de goed en fout labels van voeding af. 

We delen met jouw alle kennis over voeding, hierdoor weet jij precies wat voor een invloed verschillende voedingsmiddelen op jouw lichaam hebben. Hierdoor kun jij weloverwogen voedingskeuzes gaan maken.

De keuze is dan aan jou, wat en hoeveel je van welke voedingsmiddelen wilt gaan eten. Jij creëert een voor jou zo optimaal mogelijk voedingspatroon, wat naadloos bij jouw levensstijl aansluit en met jouw eigen vertrouwde voedingsproducten. 

Ik slik medicijnen, kan ik dan wel deelnemen aan het programma?


Het MetOmdat® Fit voor Leven programma kan zeker gevolgd worden als je medicijnen slikt. 

Bij MetOmdat® delen wij kennis over voeding, beweging en rust, waardoor je een gezonde levensstijl verantwoord kunt opbouwen. Je kunt bij twijfel altijd je huisarts raadplegen. 

Het werken aan een gezonde levensstijl en het verliezen van overtollige kilo’s kan zelfs zoveel gezondheidsvoordelen opleveren dat je wellicht je medicijngebruik met je arts opnieuw tegen het licht kunt houden. 

Er zijn al voorbeelden bekend van mensen die door de verandering in leefstijl bijvoorbeeld van hun diabetes type 2 verlost zijn en dus ook van de medicatie voor diabetes type 2. Of mensen die door anders te zijn gaan eten en bewegen, minder last hebben van artritis of artrose en hierdoor minder pijnmedicatie hoeven te slikken. Door een gezonde levensstijl, spijsvertering- en hormoon balans kunnen heel veel klachten en kwalen ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen. En wellicht worden sommige medicijnen dan ook overbodig.

Uiteraard zijn wij bij MetOmdat® geen artsen of apothekers en blijft het belangrijk om je medicijngebruik altijd eerst met een arts of apotheker te blijven bespreken en niet op eigen houtje mee te stoppen of aan te passen. Ook bij twijfel of een als je een vraag hebt of een gegeven advies een conflict kan opleveren voor jouw medicijn gebruik, raadpleeg altijd eerst je arts.

Maar in de basis levert het volgen van het Fit voor Leven programma geen conflict op met het gebruik van medicijnen.

Mogen kinderen ook deelnemen aan het programma?


Het MetOmdat® Fit voor Leven programma is echt ontwikkeld voor volwassenen en is dan niet geschikt voor kinderen om aan deel te nemen.

 

Is het programma ook geschikt voor mannen?

 

Absoluut! Het MetOmdat® programma is zo ontwikkeld, dat het voor zowel mannen als vrouwen geschikt is. Sommige modules over bijvoorbeeld de overgang of andere echt vr0uw gerelateerde modules kun je als man overslaan. Of bekijk ze toch en de vrouwen om je heen zullen je dankbaar zijn. 

Abonnement

Ik heb een kwartaal abonnement afgesloten, maar bij nader inzien vind ik het programma zo leuk dat ik een jaar lid wil blijven. Ik wil graag alsnog een jaar abonnement afnemen, kan dit?

 

Dit kan zeker, je kunt je abonnement wijzigen bij “Mijn account”. Klik vervolgens op “Bestellingen’. Hier kun je je abonnement up- of downgraden. 

Ik wil niet dat mijn abonnement automatisch verlengd wordt. Wat kan ik dan doen?

 

Automatische verlenging kun je in en uit schakelen bij “Mijn account”. Klik binnen dit menu op “Mijn abonnement”. Daar kun je het in of uitschakelen. 

 

Kan ik ook van abonnement wisselen? 

 

 

 

 

 

Ja dit is mogelijk. Je kunt een kwartaal-abonnement omzetten een halfjaar- of een jaarabonnement. Een halfjaar-abonnement kun je omzetten in een jaarabonnement. 

Klik dan op “Mijn account” –> “Bestellingen” –> “Bekijken” –> “Bestelgegevens” –> klik dan op het gekozen abonnement om het aan te passen.