Podcast
Aangenaam!

Mijn naam is Chantal Eelen

Orthomoleculair voedingscoach

Mijn naam is Chantal Eelen, gediplomeerd orthomoleculair voedingscoach en lerares in hart en nieren. Gedreven en gek op het leven! Met mijn camera bevries ik het liefst alle mooie momenten van het leven. Ik kan enorm genieten van het kleine geluk. Mijn gezin is mijn alles en blijven leren en kennis delen is wat ik graag doe.

In 2016 bereikte ik op een ochtend mijn absolute dieptepunt. Om niet nog een keertje zwanger te worden (ons gezin is compleet met onze 4 prachtige kinderen) was ik na de geboorte van onze zoon aan de pil gegaan. Door een fout bij de apotheek kreeg ik per ongeluk een verkeerde anticonceptie pil mee en zorgde dat kleine hormoon pilletje ervoor, dat ik iedere dag een stapje verder van mijzelf verwijderd raakte. Angststoornissen, paniekaanvallen, slaapstoornissen, extra kilo’s…. Ik dacht echt dat ik langzaam gek werd! Het leek wel of ik mijn lichaam niet meer kon aansturen. Mijn hoofd wilde wel, maar mijn lichaam werkte niet meer mee.

De oplossing

In voeding, beweging en rust vond ik de oplossing. Ik begon mij te verdiepen in hormonen en hoe je voeding, beweging en rust kunt inzetten als medicijn om echt te genezen en niet alleen symptomen te onderdrukken. De pil liet ik staan, gooide het roer om en ging actief aan de slag met mijn voeding- en bewegingspatroon.

Binnen no time begon ik mij beter te voelen en kwam er achter wat voor een effect hormonen op je lichaam hebben en hoeveel invloed je zelf hebt op een gezond en sterk lichaam. Binnen een jaar ging ik van mijn absolute diepte punt, naar een ijzersterk lichaam en geest! En de kilo’s verdwenen als sneeuw voor de zon.

Om mij nog verder te verdiepen heb ik een opleiding tot orthomoleculair voedingscoach gevolgd en studeer nu door tot Orthomoleculair Natuurgeneeskundig therapeut. Mijn ervaringen en opgedane kennis deel ik graag met jou! Zodat jij ook Fit voor Leven kunt worden met een vitaal lichaam en met een gezond gewicht!

Robert Eelen
Aangenaam!

Mijn naam is Robert Eelen

Personal trainer

Mijn naam is Robert Eelen en ik ben er eentje van een tweeling. De oudste van een gezin met 3 kinderen, mijn zusje werd als laatste geboren, waardoor ik op judo moest van mijn ouders . Die hadden namelijk het sterke vermoeden dat mijn zusje ons anders wel eens de baas zou worden. Hadden ze goed geschoten, trouwens.

Op mijn 8e ben ik begonnen met judo en al vrij snel kwamen de selectie-trainingen erbij, waardoor ik uiteindelijk 5x in de week trainde en bijna elk weekend wedstrijden had.

Toen ik een jaar of 17 was ben ik zelf judo lessen gaan geven in Arnhem. Mary, mijn voormalig judo lerares en Europees kampioen judo, gaf mij het advies om meer met sport te gaan doen. En zo startte ik een paar jaar later met het Cios.

Voor de liefde

Op het Cios heb ik het meest uitgebreide vakkenpakket gekozen en mocht ik na mijn diplomering alles geven wat er binnen een sportschool maar gegeven kon worden. Denk aan jazz-dance, steps, aerobics, Zumba, judo, zelfverdediging etc. Ik heb bij verschillende sportcentra door heel Nederland gewerkt en ben uiteindelijk in Emmen blijven plakken voor de liefde.

Nog voordat Personal training bekend werd, gaf ik één op één trainingen, dit doe ik nu een kleine 20 jaar en sinds 3 jaar in mijn eigen Personal training studio, Studio Omdat

Mijn motto is: ‘trainen met een glimlach’. Sporten moet vooral leuk en prettig zijn.  Natuurlijk kan men een doel nastreven, maar dit mag niet ten koste te gaan van het plezier met sporten.

Eelen
Ons doel

Personal training studio

Bij onze personal training studio Omdat in Emmen kloppen steeds meer mannen en vrouwen aan die, wat ze ook proberen, niet van hun overtollige kilo’s afkomen. Dagelijks zijn ze aan het strijden om af te vallen en het lijkt wel of de kilo’s sterker zijn dan hun wilskracht.

 

Niet ieder pondje gaat door het mondje

Wij weten dat niet ieder pondje door het mondje gaat en er niets mis is met je wilskracht en met onze ervaring en achtergrond weten wij dat er hele andere redenen aan overgewicht ten grondslag kunnen liggen.

 

Fit voor Leven programma

Om onze kennis te delen hebben we een programma geschreven, het Fit voor Leven programma. Dit programma hebben we de afgelopen jaren uitgerold in onze personal training studio en met succes!

 

Online platform geboren

Het Fit voor Leven programma heeft al vele levens volledig veranderd. Steeds vaker kregen we te horen, wat jammer dat jullie alleen in Emmen zitten, ik zou het programma ook graag willen volgen, maar woon niet in de buurt. In 2020 kon niemand het programma meer volgen door Corona. Noodgedwongen moesten we de fysieke lessen stoppen.

En zo werd het MetOmdat® online platform geboren. Wij geloven in de kracht van kennis en nu kunnen we alle kennis over afvallen en gezondheid delen met heel Nederland en kunnen wij MetOmdat® steeds meer mensen Fit voor Leven maken.

Zodat iedereen kan stoppen met de strijd tegen de kilo’s en kan bouwen aan een fit en vitaal lichaam met een gezond gewicht.

MetOmdat® zet iets in beweging

Het team van MetOmdat® gaat zorgen voor een revolutie in de evolutie!
En samen met jou zet MetOmdat® iets in beweging!

We verwelkomen jou graag bij team MetOmdat® en laten je graag ontdekken wat een gezond en vitaal lichaam jou gaat brengen. En tijdens jouw ontdekkingsreis naar jouw ultieme gezondheid reizen wij graag met je mee.

Lieve groetjes,

Chantal & Robert Eelen
Robert en Chantal Eelen eigenaren MetOmdat®

Wij werken graag samen (Met)Omdat®

MetOmdat® concept development:

Janwillem – By JW

Het creatieve brein van Jan Willem Naaldenberg is verantwoordelijk voor de fantastische concept development van MetOmdat®

Facebook

MetOmdat® Yoga lessen:

Ellen Hoexum – Me Factory Yoga 

De kwalitatief hoogstaande Body Balance en Yoga lessen, worden gegeven door de zeer ervaren Ellen Hoexum van Me Factory Yoga.

Me Factory

MetOmdat® koken

Chef kok René Ruiter – Tafel16

De heerlijkste MetOmdat® zomer gerechten komen uit de keuken van chef kok René Ruiter van Tafel16. Hij weet precies wat er nodig is om een ingrediënt om te toveren tot een smakelijk gerecht.

Tafel16

MetOmdat® in beeld

Gerwin Beuling – Stung.tv

Stung.TV is het videoproductie bedrijf met passie voor het maken van authentieke hoogwaardige video’s. Gerwin is verantwoordelijk voor de kick-ass promovideo’s van MetOmdat®

Stung.TV

MetOmdat® gestyled

Marjolein Scharrenberg – De Inrichter

De Inrichter richt alles voor je in. Van etalages stylen tot bedrijfspanden inrichten, niks is haar te veel! De opname studio is dan ook door Marjolein ingericht!

De Inrichter

MetOmdat® in beeld

Guido – Hansman fotografeert

Guido fotografeert met passie en creativiteit. Van fotoshoots tot droneopnames, 360-gradenfotografie en hoogtefotografie. Guido is verantwoordelijk voor de kookvideo’s van MetOmdat®.

Hansman Fotografeert