REVIEWS Omdatters

Wat vinden onze leden

Anet (56)

“Al een geruime tijd veel last van de reuma in mijn elleboog. ’s Nachts vaak wakker en pijn medicatie slikken op de pijn te onderdrukken. Tijdens het Fit voor Leven programma mijn voedingspatroon aangepast. Ik ben meerdere kilo’s verloren, maar mijn grootste winst is dat ik van mijn reuma klachten af ben en geen pijn medicatie meer hoef te slikken.”

Petra

“Ken je dat gevoel? Je draai niet kunnen vinden, gebrek aan energie en vage klachten zoals last hebben van je darmen of een onrustige huid? En een huisarts die zich er ook geen raad mee weet? Voor mij is dit nu verleden tijd, gelukkig!

Met dank aan MetOmdat® ben ik mij bewust geworden van mijn leefstijl en heb ik deze stap voor stap kunnen aanpassen. Zo heb ik mijn plezier in sporten teruggevonden, heb iik geleerd om naar mijn lichaam te luisteren, op de juiste momenten rust te nemen en ben ik erachter gekomen dat kleine aanpassingen in mijn eetpatroon een groot verschil maken., Ik voel mij eindelijk weer positief, zowel lichamelijk als mentaal. Anderen zien het ook! Zo krijg ik regelmatig te horen dat ik weer straal! Nu werk ik nog aan het verliezen van mijn laatste kilo’s. Maar door de kennis die ik heb op gedaan, weet ik dat het mij gaat lukken!

Anke (32)

Een drempel over, dat is wat ik moest. Zoekende tussen de 10000 diëten en technieken die er tegenwoordig zijn. En toen kwam ik MetOmdat® tegen. Chantal ken ik nog van vroeger, het voelde vertrouwd. Maar los daarvan is datgene wat MetOmdat® aanbiedt, exact wat ik nodig had. Geen dieet, geen strak schema, maar vooral leren beseffen waar mijn eetpatroon en ongezonde leefstijl vandaan kwam. Dit is exact wat ze aanbiedt en ze kijkt zo nauwkeurig met je mee, naar alles wat je kunt veranderen.

En nu… een fijn patroon, een goed gevoel, kilo’s kwijt, maar ook meer zelfwaardering en liefde. Met open amen word je ontvangen en je wordt zeker niet zomaar losgelaten

Irma

“Ik heb veel geleerd van het Fit voor Leven programma. Het begint allemaal met de bewustwording. Op een leuke en fijne manier je bewust worden van je eigen eet- en leefgewoonten. En vooral hoe je die op een behapbare wijze kan veranderen. Voor nu en altijd!

En nu… een fijn patroon, een goed gevoel, kilo’s kwijt, maar ook meer zelfwaardering en liefde. Met open amen word je ontvangen en je wordt zeker niet zomaar los gelaten”

Malika (34)

Fit voor Leven is zeker een aanrader! Super fijn om het sporten, samen met je voeding te combineren. Het creëert bewustwording en je staat stil bij je leefstijl. Ook de coaches zijn geweldig en hun steun werkt zeer motiverend en enthousiasmerend. Ik neem alle tips mee en pas het toe in mijn levensstijl en ik raad het iedereen aan, die een stok achter de deur nodig heeft. Geen tijdelijk dieet meer voor mij, maar een gezonde en bewuste leefstijl! Bedankt MetOmdat®

Annemieke

Sinds de uitbraak van de pandemie, in maart 2020, werk ik vanuit huis: acht uur beeldbellen was eerder regel dan uitzondering en tijdens de lockdown waren de dagen ook nog gevuld met thuisonderwijs aan mijn kinderen. Hierdoor kwam ik veel minder buiten en had ik minder beweging. Ook ben ik meer en ongezonder gaan eten en dit resulteerde in een lijf waar ik mij niet langer prettig in voelde. Dit alles waren de ingrediënten waardoor ik mij mentaal ook steeds zwakker en meer somber begon te voelen met als climax dat ik niet goed meer het huis uit durfde te gaan, uit schaamte voor mijn vollere lijf en de continue drukte in mijn hoofd. Ik voelde mij gevangen in mijn lijf en thuis(werk)situatie.

Op een zaterdagavond in september zag ik op Facebook de vooraankondiging van Fit voor Leven voorbij komen en in een opwelling heb ik me aangemeld. De combinatie van bewegen online en orthomoleculaire voedingsadviezen heeft mij over de streep getrokken. Binnen een paar minuten had ik een reactie dat er nog plek was. Ik kon en wilde toen niet meer terug, en kon ook nooit vermoeden dat dit het begin was van een grote levensverandering.

In oktober 2020 ben ik gestart samen met vijf andere deelnemers. Het eerste weegmoment ga ik niet snel meer vergeten; de weegschaal tikte cijfers aan die ik voor het laatst heb gezien tijdens mijn beide zwangerschappen. Dát moment heeft er ook voor gezorgd dat ik direct voor meer dan 100% aan de slag ben gegaan; dit was het begin van mijn veranderingsproces.

Tijdens het programma ben ik actief aan de slag gegaan op verschillende vlakken: juiste en elegante  voedingskeuzes maken en daarnaast werken aan mentale gezondheid: waar liggen mijn prioriteiten? Voor het eerst in mijn leven heb ik mezelf op nummer één gezet. Het was even wennen dat mijn gezin en werk op de tweede en derde plek kwamen, maar ik voelde heel sterk dat dit nodig was om weer in balans te komen.

Al snel begon twee keer per week sporten en bewuste voedingskeuzes maken zijn vruchten af te werpen: ik keek uit naar de theorie over voeding en het sporten. Mijn lijf werd sterker en ook mentaal kreeg ik weer meer grip op mezelf. Wat erg helpend is gebleken is het forum en de community van MetOmdat®, dat er ruimte is om ervaringen delen, wat zorgde voor herkenning en ook adviezen geven aan elkaar. Via Whatsapp delen we ook recepten en onze ervaringen.

Ik heb het programma met veel plezier en intrinsieke motivatie gevolgd. De kennis en kunde en gastvrijheid van Robert en Chantal maakten dat ik me snel thuis voelde en me kwetsbaar heb durven opstellen tijdens lastige momenten.

Inmiddels zijn we vijf maanden verder en ben ik al mijn overtollige kilo’s kwijt: ik heb een gezond, stabiel gewicht met bijbehorend BMI en beweeg dagelijks. Minstens zo belangrijk is dat ik me fit voel en mentaal weer in mijn kracht sta. Ik eet lekker en gevarieerd en maak bewuste keuzes en daar hoort ook chocolade bij, dat is echt mijn guilty pleasure. En ook niet geheel onbelangrijk voor een vrouw: ik pas weer in mijn oude kleren!

Ik raad iedereen een traject aan bij Fit voor leven, op een professionele en respectvolle manier wordt er gewerkt aan jouw persoonlijke doelen.

Als ik het kan dan kan jij het ook! Go for it!

Rosalie

Ik wil jullie graag meenemen naar mijn kinderjaren, ik was tien jaar oud en zat in de vijfde klas, de zomervakantie was weer voorbij en de eerste schooldag was aangebroken. Mijn moeder zat altijd achter de naaimachine en had speciaal voor mij, voor deze dag nieuwe kleren gemaakt. Van fuchsia roze stof had ze een ophaalrok en een schattig kort bloesje genaaid, helemaal modern in die tijd en ik was in mijn nopjes met zulke mooie kleren.

Zoals iedereen vond ik de eerste schooldag met een nieuwe meester best spannend. De tafels waren in een U-vorm opgesteld en ik weet nog precies dat ik aan de derde tafel vanaf de kant zat.

Er werd een rondje gemaakt over wat iedereen in de vakantie gedaan had en toen ik aan de beurt was zei de meester: “Mooie rok maar dat bloesje is te kort want je hele vetwinkel rolt eruit”. Dat was het begin van een schooljaar waarin ik continu geconfronteerd werd met mijn uiterlijk en mijn motorisch onvermogen. Achteraf is dat ook het jaar geweest waarin mijn relatie met eten en bewegen enorm is verstoord.

Vanaf die tijd stond mijn leven in het teken van diëten. Vaak met het resultaat dat mijn eetgewoontes steeds ongezonder werden. Ook bewegen zat er niet in want “Ik kan dat toch niet”.

Uiteindelijk ben ik in 2008 geopereerd en kreeg ik een maagband, maar ook dit gaf niet het gewenste resultaat. Ik hield mezelf daarom maar voor dat ik nou eenmaal zo was en dat anderen op moesten houden met zeuren. Ik was gelukkig, dacht ik….

In januari van 2020 zat ik bij de kapper. De kapster vertelde mij over Fit voor leven en door haar enthousiaste verhaal heb ik me gelijk aangemeld, zonder na te denken. De maandag erop logde ik in bij MetOmdat® en dacht bij mezelf: “Wat doe ik hier????” Als opdracht moesten we wegen en meten. Ik moest op de weegschaal, mijn grootste vijand! Naast de informatie van Chantal, kun je ook online sporten met Robert.

De donderdag erop logde ik, met lood in mijn schoenen, toch weer in. Ik kreeg opnieuw informatie van Chantal en ik ging wederom sporten. Ik merkte aan mezelf dat ik het toch wel leuk vond en dat ik me vooral veilig voelde, veilig om te zijn wie ik ben, ook met het sporten en daardoor werd het leuk! De motivatie was geboren.

In tegenstelling tot wat ik altijd hoorde en deed, minder eten, anders eten, bepaalde dingen niet mogen eten, kregen we nu informatie over gezonde voeding en wat voeding doet met je lijf. Dit werkte voor mij. Ik maakte steeds vaker een gezonde keuze en merkte dat ik me fysiek beter ging voelen. En ja, zelfs het sporten was leuk omdat ik daarin ook echt vooruitgang boekte. Ik ging steeds vaker uit mezelf bewegen, wandelen of een extra uurtje sporten.

Ik bleef lid en voelde me na acht weken een stuk fitter en zelfverzekerder. Ik was de nodige kilo’s kwijt maar mijn lichaam was ook enorm veranderd. Zo was mijn huid veel zachter en ik haarde veel minder uit. Ook heeft deze nieuwe leefstijl invloed op mijn hormonale ongemakken, deze zijn nu veel minder heftig.

Ik ben nu een jaar verder en sport nog steeds. Daarnaast eet ik veel gezonder. Tuurlijk heb ik mijn momenten dat ik die zak chips of dat stuk gebak niet kan weerstaan, maar, nu mag ik dit ook van mezelf en geniet ik ervan. Het  heeft geen consequenties voor wat ik verder die dag of week eet. Ik pak gewoon de draad weer op en kies steeds vaker voor een gezonde snack.

Vaak denk ik nog eens aan dat meisje in haar fuchsia roze rok en bloesje. Zij had dit niet verdiend. Ooit, als ik de meester nog eens tref, dan zal ik hem confronteren met zijn gedrag. Maar nu wel als zelfverzekerde, stevige en gezonde vrouw.

Nathalie

In september heb het  programma Fit voor Leven gevolgd bij MetOmdat®. Ik wilde graag wat kilo’s kwijt raken die er door zwangerschappen en verkeerde (eet)patronen waren aangekomen en wilde mezelf fitter en lekkerder in mijn vel voelen. Ik had de laatste jaren een aantal dieten gevolgd, met goed succes maar viel toch telkens in mijn oude patronen terug en kwam dan ook steevast de kilo’s weer aan. Ik merkte aan mijn lichaam dat ik zoekende was naar een gezondere balans. Ik wilde sporten, gezonder eten en me fitter voelen, maar kon de discipline niet opbrengen in mijn eentje. Ik was de balans kwijt: een gezin met jonge kinderen, alles snel-snel-snel doen, een drukke baan en mezelf eigenlijk op de laatste plaats zetten.

Met het Fit voor Leven programma kon ik mijn struggles met andere dames (en heren) delen en kreeg ik handvaten die met name het maken van keuzes in voeding veel makkelijker voor mij maakten. Je werkt samen als groep en hebt steun aan elkaar en adviseert elkaar. Maar hebt daarnaast ook 1 op 1 begeleiding in voeding en sporten. Ik heb veel meer inzicht gekregen in voeding en wat voor effecten dit heeft op je lichaam. Door goede tips heb ik geleerd wat voor mijn lichaam werkt en welke voedingsmiddelen ik beter kan matigen of vermijden. Ik weet nog lang niet alles, maar merk dat ik nu veel beter in staat ben gezondere keuzes te maken.

Naast het letten op de voeding heeft ook het online sporten voor mij veel positieve uitkomsten gehad. Voorheen sportte ik in een grote groep en ‘volgde’ ik de rest. Ik ben niet superfanatiek of atletisch gebouwd en heb niet de ‘drive’ om uit mezelf te gaan sporten. Door het sporten online en het veel gerichter doen van oefeningen met begeleiding zag ik per week dat mijn lichaam strakker werd en ik meer kracht ontwikkelde. Ik werd gespierder, kreeg meer conditie en verloor geleidelijk aan kilo’s. Dit had ik voorheen nog niet gehad. Voor mij is dit echt een eye-opener geweest wat voor effect een goede trainer en personal begeleiding kan hebben op je lichaam….. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik meer ritme kreeg, lol kreeg aan het sporten, beter ging slapen en me energieker ging voelen. Ook al kom ik af en toe nog wel wat (corona)kilo’s aan….. ik kan nu veel makkelijker de knop omdraaien en me weer focussen op de gezondere lifestyle.

Het programma is leuk, gezellig, leerzaam en goed te volgen. Mijn doelstelling heb ik ruimschoots gehaald en naast dat ik nu lichter ben als voor mijn 1e zwangerschap, heb ik er ook een aantal leuke contacten aan over gehouden. Ik ben dus zeker enthousiast en blijf het programma volgen.

Karin (40)

Al jaren was ik niet meer tevreden met mijn leven. Ik zat niet lekker in mijn vel, had enorme hormoonschommelingen en had het gevoel geen voldoening meer te kunnen halen uit de dagelijkse, kleine dingen. Maar waar ik het meest tegenaan liep was ontevredenheid over mezelf. Ik vond mezelf te zwaar. En daar was ik klaar mee. Ik wilde een gezonder en gelukkiger leven. Ik wilde me weer goed voelen, trots op mijn lichaam kunnen zijn. Een leven waarin ik meer in balans zou zijn zowel mentaal als fysiek. Maar hoe???

Een vriendin vertelde me over het online programma van Met Omdat. Ik was gelijk enthousiast! Dit zou mijn leven veranderen! Even kwam ik van de koude kermis thuis toen bleek dat ik diegene was die het toch echt zelf moest gaan doen. Confronterend, maar zo goed van dit programma. Het zorgt ervoor dat je jouw levensstijl aanpast. Niet een tijdelijk trucje om af te vallen, maar iets dat werkt voor altijd. Ik ben nu een half jaar lid en ik merk al zo’n verschil! Ik ben 7 kilo afgevallen en voel me fitter en energieker dan ooit. Ook kan ik weer genieten van kleine geluksmomentjes en heb ik daadwerkelijk het gevoel meer in balans te zijn. Op naar het volgende half jaar…Met Omdat!

Jolanda

Ik zat niet goed in mijn vel, veel te zwaar en daardoor in een negatieve spiraal. Aan het Fit voor Leven programma begonnen. En wat een fantastisch programma! Zoveel geleerd over voeding van Chantal. Wat je beter wel kunt eten en wat niet. Effecten van bepaalde combinaties voeding. Calorieën tellen, etiketten leren lezen op voedingsmiddelen. Wat zit er nou daadwerkelijk in Een echte ene opener. En de sportlessen van Robert, geweldig leuk. Ik wist niet dat sporten zo leuk kon zijn. Zo veel energie dat je weer krijgt. Ik ben er nog niet, maar ga voor de volgende 20kg. Ik zou iedereen MetOmdat® aanraden. Stop met voornemen, ga het doen. En wel vandaag!